Büyük Türk Milletinin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı, seçilmiş meşru Hükümeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Devlet Kurumlarını ve aziz milletimizi hedef alan bu kanlı bir darbe girişimi ve terör saldırısı, yine Aziz Milletimizin dirayeti, kararlılığı, destansı kahramanlığı sayesinde bertaraf edilmiştir. de bulundular. Din ve hizmet maskesi giyen ve “hizmet kisvesi giymiş Terör Örgütünü Pensilvanya’daki ininden yöneten Terörist Başının önüne sunulacak, diz çöktürülmüş bir Türkiye hayali kuranalçakların bu sinsi, hain, haysiyetsiz ve kirli planları hevesleri ile birlikte boğazlarında düğümlenip kalmıştır. Aziz Milletimizin emsalsiz kahramanlığı, fedakarlığı, cesareti, direnişi ve feraseti ile şanlı direnişi karşısında Küresel Mihrakların maşalığına soyunmuş Terör Örgütünün bozguna uğraması, başta bu maşa terör örgütünden medet uman Küresel Efendileri olmak üzere tüm ezberleri bozmuş, adeta tarih yazılmıştır. 

Siyasi görüşü, inancı, hayat tarzı, her ne olursa olsun milletin bu alçak kalkışma karşısında gösterdiği birlik, beraberlik, kardeşlik, inanç ve cesaret tüm dünyaya örnek olacak emsalsiz bir demokratik direniş olarak tarihteki yerini almıştır. Şanlı tarihimizde sayısız örnekleri mevcut olan şanlı direnişlerin, eşsiz zaferlerin bir örneği de o gece yazılmıştır. 
Şanlı zafer gecesinin tek kazananı Ankara, İstanbul, İzmir, Edirne, Kars, hülasası Türkiye ve Türk Milleti olmamıştır. Gözleri ve yürekleri bu topraklara çevrili, milyonlarca mazlumun en güvenli sığınağı, meskeneti olan Anadolu’dan gelecek haberleri bekleyen Saray-Bosna, Filistin, Gazze Şeridi, Suriye, Irak, Myanmar, Doğu Türkistan ve Dünyanın dört bir köşesindeki mazlum ve mağdur coğrafyalar da aziz şehitlerimizin aydınlattığı kutlu gecenin kazananı olmuştur. Türkiye bölgesel ve küresel krizlerdeki “mazlumdan yana, zalime karşı” duruşu ile sadece Alem-i İslamın değil bütün insanlığın umududur. 

Türkiye Cumhuriyetini, bu aziz vatanı ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu büyük millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bizim 15 Temmuz gecesini unutmamız mümkün olmadığı gibi netameli süreçlerde unutturulmasına da asla izin verilemez.” 15 Temmuz’da yapılan hain saldırıyı da, bu saldırıya karşı gösterilen kahramanlığı da, asırlar boyunca, nesilden nesile, hem bir ibret hikâyesi, hem de bir kahramanlık destanı olarak anlatılmaya değerdir. 

Bu topraklar, bu Devlet ve milli irade daha önce olduğu gibi bugünden sonra da benzer alçakça saldırıların hedefi olabilecektir. Her türlü hain kalkışma ve saldırı Milletimizin sarsılmaz iradesini karşısında bulacaktır. Siyasi görüşü, inancı, yaşam tarzı, mesleği her ne olursa olsun gün, bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. Bir yıl önce bu hain ve alçak kalkışmada bulunan teröristleri ve bu kalkışma hareketinin arkasında yer alan iç dinamikleri, küresel mihrakları nefretle kınıyoruz. 

Bu vesile ile 15 Temmuz Terör Saldırısı ve Darbe girişimine karşı canları pahasına duran tüm siyasi partilerimize, milletimize, polislerimize, askerlerimize, vatandaşlarımıza minnetlerimizi ifade ediyor, kutlu gecenin Aziz Şehitlerine Rabbimiz’den rahmet diliyor, gazilerimize sıhhat temennisi ve şükranlarımızı sunuyoruz. 

Türkiye Cumhuriyetine diz çöktürmeye hiçbir güç ve mihrakın muvaffak olamayacaktır. 

Büyük ve Güçlü Türkiye’nin bekası için 15 Temmuzu Unutmadık ve Asla Unutturmayacağız.

TUSSAM